uit: magazine Cpost, september 2011


 

Simia Literario viert uitbundig feest!
Woorden willen bloeien – Palabranan ke floria

Sinds drie weken woon ik weer in Nederland. Ik loop nog steeds rond met mijn Curaçaose mobiel en heb ook nog Curaçaose guldens in mijn portemonnee. Heimwee naar Curaçao en mijn vrienden probeer ik vandaag te verdringen door naar het feest van Simia Literario in Amsterdam te gaan.
We zitten in het sfeervolle theater van de Openbare Bibliotheek op de zevende verdieping. Het programma start met het bekijken van een oud filmpje van de oprichters van Simia. Daarna volgen voordrachten van enkele leden.
Eugènie Herlaar schets in haar ode aan Curaçao krachtige beelden waardoor ik mij opeens op de wiebelende pontjesbrug in Willemstad bevind.
Hilli Arduin weet met haar performance en sensuele gedichten aan het publiek een lach te ontlokken. Ongeacht of het onderwerp een bonbon of een donkere man betreft.
Joan Leslie presenteert haar nieuwe boek Compa Nanzi’s Capriolen. In het verhaal spierballentaal geeft Nanzi zijn vriend de gouden tip om snel spierballen te krijgen door een drankje van Madam Voedoe Voedoe te drinken… De afloop laat zich raden

door Charlotte Doornhein

Klik hier voor de link naar de Cpost website.